Přeskočit na hlavní obsah

KDU-ČSL a TOP 09 – Společně pro lepší České Budějovice

TOP 09 a KDU-ČSL spojily své síly v Budějcích už před čtyřmi léty, v době, kdy jiné demokratické strany o užší spolupráci na celostátní úrovni jen uvažovaly. Že šlo o krok správným směrem potvrdil výsledek v krajských volbách 2020, kde naše koalice získala sedm mandátů a možnost ovlivňovat život v kraji z pozice vicehejtmana. Společně se nám tak podařilo prosadit řadu priorit pro naše město i kraj. Není nikterak překvapivé, že v naší spolupráci chceme pokračovat i po podzimních volbách a s Vaší podporou usilovat o dokončení našich již rozběhlých projektů.

Chceme dokončit výstavbu městských bytových domů s 300 byty pro naše občany. S unikátním projektem v architektonické soutěži uspěli budějčtí architekti. Aktuálně pracují na projektové dokumentaci domů.

Nemyslíme přitom jen na samotné dostupné bydlení, ale v době raketového růstu cen energií garantujeme i nízké ceny za vytápění domácností napojených na městskou Teplárnu.

Víme, že s bydlením je spojené i parkování. Budeme pokračovat v rozšiřování parkovacích zón, na sídlištích je zavedeme v nočním režimu, aby obyvatelé měli kde večer zaparkovat. Před samotným zahájením je výstavba parkovacího domu na Dlouhé louce.

Dohlédneme na dodavatele služeb, aby město bylo pořádně uklizené a tříděný i směsný odpad pravidelně vyvážený. Město má sloužit lidem, ne autům. Nechceme proto narušovat klidové zóny a přírodu další motorovou dopravou. Nezapomínáme ani na potravu pro duši a dotáhneme rozběhlé kulturní projekty, nejen pokud jde o Evropské hlavní město kultury. Na základě architektonické soutěže se připravuje projektová dokumentace na rekonstrukci Domu umění, na podzim začnou práce na rekonstrukci spolkového domu Slavie. Půjde o další významný k udržování památkového fondu našeho starobylého města. S tím souvisí i započetí v omezování dopravy v centru a spolupráce se soukromými majiteli památek. Příkladem je oprava altánu v Háječku nebo rekonstrukce Solnice, která jí přinesla mj. cenu Památka roku 2019.

Je zřejmé, že rozběhlých projektů i nové práce pro naše krásné město je víc než dost. Pokud jsou Vám, vážení spoluobčané, naše představy blízké, podpořte nás v září ve volbách. Pokud máte zájem o bližší informace, neváhejte nám napsat nebo se s námi sejít.

Bez Vaší podpory se neobejdeme.

Tomáš Bouzek
kandidát na primátora za KDU-ČSL a TOP 09 – Společně pro Budějovice

Tomáš Bouzek